Har du tips på lokal eller föreläsare? Kontakta oss:
  info@frukostakademin.nu
Har du tips på lokal eller föreläsare? Kontakta oss:   info@frukostakademin.nu

Resumé 7 nov 2020

Daniel Forslund och Günter Mårder på Vår Gård på Frukostakademin Nacka Värmdö

Resumé 17 november 2020

Daniel Forslund och Günther Mårder

Hur vi arbetar i regionen för att stärka arbetet med både innovation och regional tillväxt

Årets sista och helt digitala frukostträff hölls av stapeln i ett nästan folktomt Vår Gård. Vi sände sedan live på Företagarna Nacka-Värmdös facebooksida. Vår Gårds VD Kadi Upmark inledde med att berätta hur bokningsläget rasat och att man nu måste åter igen tänka i nya banor. Bland annat kommer man att rikta in sig mot den privata marknaden.

Claes med Günther och Daniel på Frukostakadmein Nacka Värmdö

Föreläsning

Förste talare var Daniel Forslund ( biträdande regionråd för Liberalerna i Region Stockholm och ordförande för Regionstyrelsens Innovations- och utvecklingsutskott). Daniel inledde med att presentera hur Region Stockholm arbetar med insatser för innovation, digitalisering och regional utveckling i en tid av omställning och kris. Stockholm ligger i fokus i Europa när det gäller innovationer. Fokus ligger på att stötta samarbeten och ett antal branscher som växer kraftigt trots pandemin, häribland Life science. Daniel uppmanar att söka stöd för nya idéer genom deras ”Innovationsfond.

Ladda ner Daniels presentation här

Näste talare var Företagarnas vd Günther Mårder som gav en hel del olika tips i dessa tider som han fångat upp på sina resor genom Företagar-Sverige. Han påtalar att inte glömma bort att se det högre syftet  och den dröm som man en gång hade, den får inte förvinna. Kunden är självklart i fokus för att kunna komma över det som hände oss just nu och påverkar många små- och medelstora företag. Även Företagarna hjälper till med olika frågor allt från juridiska spörsmål till att bolla idéer. Günther uppmanade alla att trots alla restriktioner fortsätta att träffas men just nu digitalt i avvaktan på att vi kan återgå till ett mer normalt läge.

Ladda ner Günthers presentation här

Günther Mårder på Frukostakademin Nacka Värmdö

Detta var sista Frukostakademin för 2020. Vi återkommer med spännande talare och ett inspirerande innehåll i början av nästa år. Vi håller tummarna att vi kan välkomna alla företagare till fysiska träffar där vi verkligen kan kicka igång våra lokala nätverk igen. Men vi följer givetvis myndigheternas rekommendationer och vi måste alla hjälpas åt för att minska smittspridningen om så är nödvändigt.  Oavsett så kommer vi finnas med er digitalt även under nästa år!

Ta hand om er och vi vill också påminna att hålla i, hålla ut och hålla avstånd!
Med önskan om en god jul, ett gott nytt år och ett starkt inledande 2021.

/Vännerna från Frukostakademin

Nästa möte

13 september

Värmdö kulturhus

Lee Christiernsson