
Frukostakademin 20 maJ:
Pontus frithiof – från kock till krogimperium
Den 20 maj är du välkommen till Fabriken by Pontus, det senaste tillskottet bland Nackas restauranger. Denna morgon får du träffa Pontus Frithiof, en av Sveriges mest kända krögare som idag driver Pontus Group med restauranger i Stockholm, Arlanda, Bro Hof Slott, Nacka – och snart också New York!
Hos Frukostakademien bjuder Pontus Frithiof på ett samtal om sitt entreprenörskaps utmaningar, framgångsfaktorer, fällor och varför han tänker så ofta på Jan Stenbeck.
Pontus Frithiof började sin bana i restaurangvärlden redan som 15-årig praktikant hos tidens stjärnkock Erik Lallerstedt. Som 26-åring drev han sin första egna restaurang, Pontus in the Green House, som snart utsågs till Sveriges bästa krog. Pontus själv har mottagit en rad utmärkelser, inte minst Gastronomiska Akademiens Guldmedalj.
Idag är Pontus Frithiof 52 år och VD för Pontus Group med 125 anställda och 25 affärsenheter, siffror som snart ändras när restaurangen för Spotifys kontor i New York på försommaren slår upp portarna. Utöver krogarna är Nacka Strand möten & event en viktig del av verksamheten, liksom catering.
Samtalet leds av Frukostakademiens programledare Lisa Tallroth – och som vanligt står frukosten uppdukad!
Väl mött hälsar vännerna på Frukostakademien!
Program
07.30-08.00 Frukost på Fabriken by Pontus, Nacka Strand. Mingel.
08.00 Information från arrangörerna
08.15 Gäst på scen: Pontus Frithiof, vd Pontus Group
09.15 Frukostträffen avslutas
Hitta till Fabriken by Pontus Frithiof
Om hur din hittar till Fabriken och om parkeringsmöjligheterna kan du läsa på deras egen webbplats. Adressen är Cylindervägen 11, Nacka Strand.
