Har du tips på lokal eller föreläsare? Kontakta oss:
  info@frukostakademin.nu
Har du tips på lokal eller föreläsare? Kontakta oss:   info@frukostakademin.nu

Referat från frukostmöte 19 januari 2018 – Magnus Helgesson

Referat från frukostmöte 19 januari 2018 – Magnus Helgesson

Årets första frukostträff kunde inte börja på ett bättre sätt än med mycket…ja mycket energi från Magnus Helgesson! En sann entreprenör som framförallt ser det positiva i att våga tro på sig själv och våga satsa,

och alltid med ett leende.

Elite Hotel Marina Tower inledde med att servera en mycket god och trevlig frukost och hotellets VD Johan Sund berättade om Marina Towers framtidsplaner som bland annat handlar om att bygga ut sin restaurang och den har fått namnet SQ efter den gamla byggnaden SaltsjöQvarn. Johan nämnde också att samarbetet med Sturebadet firar 5 år och alla deltagare på FrukostAkademin som lämnade sitt visitkort fick gratis inträde till Sturebadets Spa.

Nackas Näringslivschef Anders Börjesson informerade sedan om Nacka Företagarträff som i år har ett litet annat upplägg. Den 21 februari kör man igen, denna gång för 24:e året i rad. I Nacka finns Sveriges mest lönsamma företag. Nyhet är att man delar upp dagen i två delar: en del för utställare och en öppen del med sedvanlig mässa. Missa inte detta tillfälle. Läs mer och boka plats på www.foretagartraffen.se

Dags för Magnus att inta scenen i den magnifika lokalen som var uppdukat med stora runda bord. Under en dryg timme hann Magnus med att berätta mycket som är svårt att återge allt, men här några axplock från hans energifyllda presentation.

Förutom att föreläsa arbetar Magnus idag som VD för Sturebadet Health som hjälper till att analysera företag och organisationers hälsa genom ett analyssystem som benämns CHF – Corporate Health Responsibility-. Man undersöker här organisationens ”hälsoprofil” och föreslår hur man kan lägga upp en långsiktig hälsostrategi som komplement till sin traditionella affärsplan.

Magnus berättade också om sitt engagemangs i ”Academy of Excellence” ett utbildnings- och tillväxtprogram för chefer och företagsledare där Therese Albrechtson en av grundarna redan som 19-åring blev känd som en framgångsrik entreprenör genom att ta fram och sälja självförsvarsspray.

 

Bland Magnus alla olika historier som gick från nutid till dåtid handlade om hur han som ung satt upp ett mål om att bli miljonär där han konstaterade att man inte blir lycklig av mycket pengar utan ganska ensam, men rik! Magnus är en av grundarna till restaurangkedjan Harrys som startade i Falkenberg och som var ett

 

sätt för Magnus att komma in på lokal för att träffa tjejer när man inte uppnått den rätta åldern. Boken ”Vägen till månen -0-700”, handlar om resan från 0 kronor till 700 miljoner när Magnus klev av som VD 2013. Här finner ni även Magnus andra bok ”Framgång lämnar spår”.

Andra minnesvärda historier från morgonens föreläsning var sonen Melvins skärmsläckare med texten ”Hur känner du dig idag?” med två valbara rutor; positiv respektive negativ När Magnus frågade vad som hände om man trycker på positiv-knappen, så meddelade sonen att datorn öppnade sig. Men vad händer om man istället trycker på negativ-knappen? Inte ett skit, svarade sonen. Skärmsläckaren följer nu med Magnus i hans vardag.

En annan historia hämtad från UF (Ung Företagsamhet) där Magnus är mycket aktiv och engagerad var den unga entreprenören som skapat en väckarklocksapp som antingen säger ”Good Morning” med ett positivt och inspirerande tonfall. Men om man trycker på snooze då kommer ett anskrämligt ljud och så får man betala 1USD. En galen idé tänker du, men faktum är att den nu under veckan kommer finnas tillgänglig inom såväl iPhone som Android. Helt klart, en fantastisk idé.

Det som sammanfattar mycket av morgonen med Magnus är hans förenkling av planer och strategier, och hur man bör tänka för att gå från bra till världsklass och det är att ”förstå vad man kan bli bäst på” och därmed ha förståelse för sin egna affärsmodell och att ”förstå vad man brinner för”.

Magnus avslutade med att få upp alla deltagarnas händer i luften för en utmaning – att klappa händerna när han säger tre. Han räknade till 2 och klappade sedan händerna – liksom hela publiken. Efter klappen sa han ”3” och avslutade med orden: alla kommer inte alltid göra som du säger, men de kommer troligen göra som du gör.

Magnus hälsar och tackar för att han fick komma och för de som är intresserade av CHR och hur Sturebaden Health kan hjälpa Er ta ledarskapet och företaget till nästa nivå så bjuder Håkan Ericson och Magnus väldigt gärna Er på frukost, lunch eller fika på Sturebadet. Du hittar Magnus kontaktuppgifter här. Vill man veta mer kan man även läsa artiklarna ”Superentreprenörens nya verktyg accelererar tillväxt” och ”CHR som affärsstrategi“.

Vill någon komma i kontakt bara med Magnus gå in på hans hemsida www.magnushelgesson.se.

Glöm sedan inte att boka in 20:e mars och föreläsning av Stefan Wendin, som kommer att kunna knyta an till föreläsningen med Ashkan Fardost på Artipelag i höstas. Välkomna då!

15 maj

Hotell skepparholmen nacka

Li Pamp

Programmet

07.30: Frukost serveras och mingel
08.00: Allmän information från värden och våra arrangörer
08.15: Programmet startar
09.15: Avslutning och fortsatt mingel