Möten med FrukostAkademin under 2013:
- 27 november 2013, Moa Öhman (Gustavsbergsprojektet)
- 8 november 2013, Annika Falkengren (SEB)
- 19 september 2013, Värmdö och Nacka som besöksmål
- 26 augusti 2013, Klara Palmberg Broryd (Nacka kommun)
- 13 juni 2013, öppet möte om att starta eget
- 24 april 2013, Erik Langby
- 21 mars 2013, Stefan Lindeberg (SOK)
- 20 februari 2013, Annie Lööf (C)
20 februari 2013 – Annie Lööf (C)
Dagens talare vid Frukostakademin är väl insatt i företagarens värld, som den näringsminister och partiledare hon är. Nackabon Annie Lööf (C) inledde sitt anförande med att beskriva oss företagare som välfärdens hjältar och fortsatte med den gamla parollen ”utan företag stannar Sverige”. Foto: Carin Carlsdotter Denell
21 mars 2013 – Stefan Lindeberg (SOK)
”Den olympiska drömmen” Du vet vad som väntar oss – de olympiska spelen i Sotji 2014, i Rio 2016 och i PeyongChang 2018. Senast i London 2012 deltog Sverige med 145 aktiva. OS har blivit ett jättestort evenemang med 36 idrotter vid sommar- och vinterspel. TVs roll och inflytande har vuxit, eftersom spelens varumärken är kända och attraktiva. Spelen måste till och från tampas med anklagelser om kommersialisering, korruption, bojkotter och dopning. Sveriges Olympiska Kommitté SOK står mitt i dessa skeenden. Vi får idag möta Kommitténs ordförande Stefan Lindeberg.
24 april 2013 – Erik Langby
Vi frågar ut Erik Langby – möt Nackas makthavare nr ett under decennier … Under sina 30 år vid makten som kommunstyrelsens ordförande fick Erik Langby vara med om en unik resa. Ingen annan svensk kommun har styrts lika länge av en och samma person. Under den här tiden växte Nacka med 30 000 invånare. Industriarbetare ersattes av en inflyttad medelklass. Vid årsskiftet lämnade Erik Nacka-politiken och vi vill gärna lyssna av hans erfarenheter och minnen.
13 juni 2013 – Öppet möte om att starta eget
Dagens tema: Entreprenörskap och Starta eget Mötet denna morgon sker i samarbete med NyföretagarCentrum NackaVärmdöTyresö och Start-Up Stockholm. Mötet är förlängt med en halvtimme och består av tre delar: mingel, korta anföranden samt möjlighet till individuell rådgivning ”hur gör man?”. Vi vänder oss främst till dig som funderar på att starta eget men även till dig som redan är igång eller kommit en bit på väg i din ”business”. Alla får tips och inspiration! Vi får lyssna till Lennart Söderberg, Brand Magic AB som utsetts till Årets nyföretagare i Sverige 2012 och Renée Hydén som driver företaget Astrea Consulting AB.
26 augusti 2013 – Klara Palmberg Broryd (Nacka kommun)
Vid FrukostAkademins höstupptakt den 26 augusti 2013 ledde Klara Palmberg Broryd ett i högsta grad interaktivt möte. Klara är stadsutvecklingsstrateg i Nacka kommun och inbjöd de ca hundra deltagarna att tänka högt om hur de såg sitt framtida Nacka när kommunen nu bygger stad på västra Sickla-ön. Klara lämnade mötet med en massa spännande idéer och infallsvinklar från våra deltagare.
19 september 2013 – Värmdö och Nacka som besöksmål
Dagens tema: ”Värmdö och Nacka, besöksmål i världsklass: Vad kan detta göra för min lönsamhet som företagare?” Värmdö och Nacka – Öster om Stockholm, kommer bli ett framtida, starkt begrepp som är på väg att sätta Nacka och Värmdö på den turistiska världskartan. Potentialen finns att besöksnäringen kommer att bli vår största näring. Vår närhet till storstaden parad med en unik skärgård och natur är i sig oslagbara besöksmagneter.
8 november 2013 – Annika Falkengren (SEB)
Vilka utmaningar står banksektorn inför? Var och en av oss har en relation till ”banken”. FrukostAkademin vill gärna belysa de förändringar som banksystemet står inför med en rad nya regelverk som berör bankers kapital, likviditet och mycket mer. Spelreglerna för att driva bank är på väg att skrivas om. Vi får här en unik möjlighet att lyssna till chefen för SEB, VD Annika Falkengren. Går bankerna i takt med nya krav från myndigheterna? Och hur ser Annika Falkengren på läget i omvärlden? Och hur ser en bankchef på hållbarhet?
27 november 2013 – Moa Öhman (Gustavsbergsprojektet)
Nu föds det nya Gustavsberg. Den anrika bruksorten står inför omfattande förändringar. I Gustavsberg ska 2 300 nya bostäder, nya parker och andra typer av mötesplatser skapas. Vilka är de politiska visionerna för området? Och vilka värden i dagens samhälle vill vi bevara och vilka mindre positiva saker vill vi komma till rätta med genom att omvandla orten? En fråga på mångas läppar – hur klarar vi den ökade trafiken som utbyggnaden innebär? Hur och var kommer förändringsarbetena att inledas? Vi står just nu inför det första spadtaget för det allra största delområdet, fabriksstaden. Nya bostäder byggs. Gustavsberg med idag 12 000 invånare ska växa med ca 8 000 nya människor. Tillsammans ska allt detta medföra att Gustavsberg i framtiden ska vara en modern, allsidig och trivsam tätort, där det är möjligt att både bo, leva och verka.