Tillbaka till Frukostmöten 2016

Referat från frukostmöte 28 september 2016 – Stefan Nordström

På årets första höstdag med regn och rusk begav vi oss till mysiga Fågelbro Golf&Country Club i Värmdö. VD Maria Guslin och ansvarig företag/event Maria Bodén hälsade oss välkomna. Ett 40-tal deltagare hade slutit upp. Värdar denna morgon var Fågelbro G&CC samt Bilia/Bilia Group BMW Nacka. Gäst var Stefan Nordström, vice koncernchef i Bilia AB. Stefan som har en gedigen karriär i företaget bakom sig berättade om företagets intressanta historia och om hur Catena blev Bilia. De stora aktieägarna idag är Öresund och familjen Qviberg samt en stor grupp utländska ägare. Aktien har på några år gått från 50 kr i värde till 210 kr.

img_0481Frukostmöte med Bilia Group på Fågelbro Golf & Country Club. Foto: Hans Brandt

Bilia har 88 anläggningar i Sverige och står för nio procent av bilförsäljningen i landet. 27% av alla sålda Volvo och 23% av sålda BMW kommer från Bilia. Även i Norge och Tyskland äger företaget anläggningar. Stefan berättade om Bilias fokus på serviceaffären och på kringtjänster som försäkring, drivmedel, glas, däck och rekond. Omfattningen av service/bil har gått från fyra timmar per bil/år till snart en timme. Privatleasing av bilar är idag ett starkt växande segment. Bilia jobbar stenhårt med att få hushållens förtroende och mäter detta hela tiden.

img_0487Dagens föredragshållare Stefan Nordström, vice koncernchef i Bilia AB. Foto: Hans Brandt

Morgonen avslutades med att BMWs platschef i Nacka Morten Westby tillika marknadschef i Stockholm för BMW o MINI redogjorde för företagets lokala närvaro i vårt område och för de planer som finns för en kraftigt utbyggd anläggning.

/Erik Zachrison

img_0484Morten Westby, BMWs platschef i Nacka. Foto: Hans Brandt

img_0490Morten Westby, Stefan Nordström och facilitator Erik Zachrison. Foto: Hans Brandt

img_0482Mingel innan frukostmötet (t.v.) och en av dagens värdar från Fågelbro, Maria Bodén (t.h.). Foto: Hans Brandt

Inbjudan till frukostmöte 28 september 2016 – Stefan Nordström

Bilia – spännande börsbolag med stark anknytning till Nacka/Värmdö Ett återkommande tema i FrukostAkademin är att vi bekantar oss med ledande svenska företag. Vi har på senare tid mött Atlas Copco, Stockholm Fashion District och Balder. Idag vänder vi vårt intresse till Bilia AB. Vi välkomnar Bilias vice koncernchef Stefan Nordström till FrukostAkademin. Börsföretaget Bilia uppvisade ett starkt …