Tillbaka till Frukostmöten 2016

Referat från frukostmöte 26 april 2016 – Fredrik Wetterhall

Frukostmöte med Fredrik Wetterhall, VD Optolexia

Härligt att få komma till Siggesta Gård och VD Susanne Blomberg och hennes team denna kyliga vårmorgon.

Framtidens entreprenör 2015 är företaget Optolexia som utvecklat en screeningmetod för att snabbt och objektivt fånga upp barn med dyslexi redan i lågstadiet. Detta sker genom att man analyserar ögonrörelser. En nedsatt läsförmåga påverkar inlärningen i alla ämnen negativt. Vår gäst denna morgon var VD Fredrik Wetterhall: ”Omkring var femtonde person i Sverige har dyslexi, det betyder två elever i varje klass”.

Fredrik_Wetterhall_001

Fredrik Wetterhall, VD Optolexia. Foto: Hans Brandt.

Fredriks fokus var annars just entreprenörskap och vad som skapar en entreprenör. Det blev en genomgång av de framgångsfaktorer som krävs med utgångspunkt i Fredriks egen resa med Optolexia och andra projekt som han medverkat i. Som svar på frågan ”hur blir man en entreprenör?” svarade Fredrik med orden: våga, testa, vilja och orka. Som framgångsfaktorer nämnde Fredrik

-satsa på en idé, ett projekt som du brinner för

-skapa ett team runt dig; ensam är inte stark

-arbeta nära kunden

-testa affärsmodellen tidigt

-behåll ditt fokus

-säkra din finansiering; se upp för alltför stor andel egna pengar

-säkra en god och aktiv styrelse

När du vill presentera en innovativ idé – se till att du hittar likasinnande kunder; de som vill ligga främst. Det finns alltid skeptiker – se upp för dem. De hoppar på tåget sist av alla.

Fredrik_Wetterhall_002

Erik Zachrison med Fredrik Wetterhall samt Susanne Blomberg VD på Siggesta. Foto: Hans Brandt.

Det här anförandet skulle platsa på en av landets högre entreprenörsskolor! Tack Fredrik för att du delade dina erfarenheter med oss. Och tack Susanne för att vi fick komma.

/Erik Zachrison

Inbjudan till frukostmöte tisdag den 26 april 2016 – Fredrik Wetterhall

Plats på scen för Framtidens entreprenör 2015 – Fredrik Wetterhall Vi fortsätter vårens möten med entreprenörer. Tävlingen Framtidens Entreprenör är ett samarbete mellan Carnegie och Svenska Dagbladet. Den sätter fokus på morgondagens nybyggare, lyfter fram nya eldsjälar och är en mötesplats för investerare. Strax före nyår utsågs vinnaren Optolexia. Framtidens entreprenör 2015 är företaget Optolexia som …