Tillbaka till Frukostmöten 2016

Referat från frukostmöte 25 oktober 2016 – Olle Zetterberg

Stockholms starka tillväxt

Frukostmötet 25 oktober inleddes med en trevlig prisutdelning. Företagarnas vice ordf Carl Johan Eiderbrant delade ut priser till ett tjugotal gymnasieelever i Nacka som tävlat i sex olika kategorier i lokala Företagarnas ”Draknäste”. Därefter var det dags för damelitlaget Skuru Handbolls tränare Patrik Svarvén att bli intervjuad på scen och ge sina synpunkter på årets serie. Högsta serien har döpts om till SHE. Efter fem matcher ligger Skuru på tredje plats. Patrik är optimistisk inför klubbens möjligheter i år. Flera nya spelare har värvats.

olle_zetterberg_06Företagarna belönar ett antal elever i Nackas gymnasier som vunnit en tävling i kreativitet och företagsidéer.
Foto: Elin Fransson

olle_zetterberg_05Dagens huvudtalare var Olle Zetterberg, VD i Stockholm Business Region/SBR. Huvuduppgiften för SBR är att utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. SBR driver bl a Stockholm Business Alliance tillsammans med 53 kommuner runt Stockholm. Där ingår även Nacka och Värmdö. Olle berättade att det går bra för Stockholm; området har ett starkt näringsliv. Gamla verkstadsföretag ersätts av nya högteknologiska som driver utvecklingen. Olle nämnde t ex Spotify. Det är hög nativitet i Stockholm; detta ställer förstås krav på bostadsmarknaden. Mer än 50 procent av alla stockholmare är födda utanför länet.

SBR har tre konkreta uppgifter: investeringsfrämjande; marknadsför Stockholm som Capital of Scandinavia; arbetar med att se till att det lokala näringslivet är nöjt med den service man får från sin kommun.

Olle berättar att uttrycket ”Capital of Scandinavia” till en början mötte visst motstånd, bl a i Öresundsregionen. Numera har uttrycket satt sig och bidragit till Stockholms positionering.

Vad gäller turismen så ökar närvaron av internationella besökare. Nya starka länder med turister är Kina och Indien. Störst är fortfarande Tyskland, Storbritannien och USA i nämnd ordning.

olle_zetterberg_04Dagens huvudtalare Olle Zetterberg, Sthlm Business Region. Foto: Elin Fransson

Ett hundratal deltagare denna morgon var mycket glada över att få återvända till Quality Sickla som alltid erbjuder en varm och välkomnande atmosfär med utmärkt service.

/Erik Zachrison

olle_zetterberg_07Erik Z och hotelldirektör Camilla Sandström, Quality Nacka. Foto: Elin Fransson

Inbjudan till frukostmöte 25 oktober 2016 – Olle Zetterberg

Stockholm växer så det knakar… Stockholm Business Region – SBR har till uppgift att utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Genom ett bredare samarbete driver Stockholm ett partnerskap tillsammans med 53 andra kommuner – bl a Nacka och Värmdö – för att uppnå dessa syften. Denna morgon välkomnar vi Olle Zetterberg, VD för SBR. …