Tillbaka till Frukostmöten 2015

Referat från frukostmöte 21 maj 2015 – ”Ett kluster för mode” – Helena Waker

Frukostmötet 21 maj 2015 blev en inblick i hur den stora satsningen Stockholm Fashion District/SFD nu växer fram. Chefen för satsningen Helena Waker var entusiastisk över de nya möjligheter för modebranschen som öppnas i och med denna kraftsamling.

Nacka_Strandsmässan_4Erik Zachrison välkomnar gästerna på dagens frukostmöte. Foto: Hans Brandt

Nacka_Strandsmässan_5Helena Waker, chef för satsningen Stockholm Fashion District/SFD. Foto: Hans Brandt

Nya idéer och samarbeten ska stimuleras, innovation och nytänkande uppmuntras. Alla delar av svenskt mode inbjuds att visa sina produkter i showrooms och delta i utställningar. I egna lokaler men även i tätt samarbete med NackaStrandsMässan ska detta genomföras.

Nacka_Strandsmässan

Nacka_Strandsmässan_2

Nacka Strandsmässan. Foto: Hans Brandt

Basen är Agenturföretagens 650 medlemmar. Helena spår att SFD blir en stor handelsplats i mode. De heta perioderna framöver blir februari och augusti då nya kollektioner tas fram och visas. Nordens andra modecenter i Köpenhamn kommer att utmanas av denna satsning i Nacka Strand. I februari 2016 öppnas ”Stockholm showrooms” med 60 permanent deltagande företag. En röd tråd i Helenas presentation var det täta samarbetet med fastighetsägarens representanter TAM som visat stor lyhördhet för nya idéer och lösningar.

Nacka_Strandsmässan_3

Helena Waker och Erik Zachrison. Foto: Hans Brandt.

Frukostmötet avslutades med en guidad tur i området, både i befintliga lokaler och i showrooms under byggnation.

Nacka_Strandsmässan_6

Frukostmötets gäster besöker byggplatsen där SFD nu växer fram. Foto: Hans Brandt

Läs mer  på www.stockholmfashiondistrict.se

/Erik Zachrison, projektledare FrukostAkademin

Inbjudan till frukostmöte torsdagen den 21 maj 2015 – Helena Waker

Nacka Strand. Ett nytt nationellt modecentrum växer fram vid namn Stockholm Fashion District – SFD. Vi får en förhandstitt denna morgon. Chef för satsningen är Helena Waker som nu kommer till oss. Målet är att alla välkända varumärken och produkter inom mode ska få sin plats här. Det gäller agenter, distributörer, tillverkare och importörer. En …