Tillbaka till Frukostmöten 2014

Referat från frukostmöte 28 januari 2014 – Fredric Karén (Svenska Dagbladet)

Vid årets första möte välkomnade vi Fredric Karén, erfaren journalist som tidigare jobbat både på Aftonbladet och TT. Fredrik gjorde en exposé över Svenska Dagbladets utveckling sedan starten 1884. Tidningen gick i bräschen för kultur och nyheter och lyfte tidigt fram berättelser om vanligt folk. Fredrik menade att de kommande årens stora utmaning är att behålla läsarna i övergången från papperstidning till tidningens digitala kanaler. Idag erbjuder SvD tre paket: SvD komplett; SvD digital och SvD surf. En ny satsning är ”SvD Live”.

Fredrik avslutade med att Svenska Dagbladet är oerhört noga med faktakoll och koll på sina källor.

Efter Fredriks anförande vidtog en livlig frågestund.

Vi var ca hundra personer som samlats i restaurang FAZER i Nacka Strand denna morgon där vår värd Monica Carlsson och hennes team tog väl hand om oss.

/Erik Zachrison, projektledare

Fredric Karén

Inbjudan till frukostmöte 28 januari 2014 – Fredric Karén (Svenska Dagbladet)

Kommer kvalitetsjournalistiken att överleva? Välkommen till en ny termin med FrukostAkademin. Vi inleder med ett högaktuellt ämne som berör oss alla. Villkoren för journalistiken förändras i takt med att våra medievanor tar nya banor. Det talas om en tidningskris. Gamla affärsmodeller för media måste omarbetas. Kommer du och jag i framtiden att efterfråga nyhetsjournalistik och …