Tillbaka till Frukostmöten 2013

8 november 2013 – Annika Falkengren (SEB)

INBJUDAN

Vilka utmaningar står banksektorn inför?
Var och en av oss har en relation till ”banken”. FrukostAkademin vill gärna belysa de förändringar som banksystemet står inför med en rad nya regelverk som berör bankers kapital, likviditet och mycket mer. Spelreglerna för att driva bank är på väg att skrivas om. Vi får här en unik möjlighet att lyssna till chefen för SEB, VD Annika Falkengren. Går bankerna i takt med nya krav från myndigheterna? Och hur ser Annika Falkengren på läget i omvärlden? Och hur ser en bankchef på hållbarhet?

Annika FalkengrenVår gäst denna morgon är Annika Falkengren, verkställande direktör och koncernchef för SEB. Falkengren är en av näringslivets mest kända företrädare. Hon började som trainee i SEB 1987 och efter en lång karriär i banken tillträdde hon som VD år 2005. Annika som är född 1962 är civilekonom från Stockholms Universitet. Hon är ledamot i överstyrelsen i Volkswagen AG och Munich Re samt styrelseledamot i Securitas och i stiftelsen Mentor Sverige.

Frukostmötet äger rum på Quality Hotel Nacka, Värmdövägen 84, Sickla. Vår värd är hotellchefen Tobias Pettersson. Är du bilburen – ett mindre antal p-platser finns intill hotellet. Men använd i första hand den markparkering som finns närmast i Sickla köpkvarter och som omsluts av Sickla Galleria, Växthuset och Luftverkstaden (gula kontorshuset). Normalt är det parkeringsförbud där till kl 10:00 men denna dag gäller inte P-förbudet utan du kan stå där under frukostmötet. Ett flertal bussar tar dig också till Quality i Sickla.

Fika och mingel från kl 07:30. Mötet äger rum kl 08:15-09:10 (obs starttiden). Kom i god tid!

Till anmälan >>

Vi träffas den 8 november. Anmälan på vanligt sätt och senast den 5 november. Du måste anmäla dig om du vill delta. Får du senare förhinder – överlåt din plats till någon annan. Sprid gärna denna inbjudan i ditt nätverk!

Välkommen!