Tillbaka till Frukostmöten 2011

9 november 2011, Erik Penser

2011-11-09_Erik_Penser_02Det är november och solen ligger som lägst. Vägen ut till Djurönäsets kursgård är hänförande vacker och jag kommer snart att få ett inspirerande möte med dagens huvudtalare på Frukostakademin. Erik Penser är en av vår tids mest inflytelserika finansmän. Under 90-talet tvingades han sälja fyra av sina bolag för 1 kr styck till Nordbanken efter en tvist men kom tillbaka. I dag driver han Erik Penser bankaktiebolag. Han är född och uppvuxen i Eslöv och känd som en stor samlare av allt från bioaffischer till mynt, bor i England sedan 35 år och besöker sitt kontor i Stockholm några gånger i månaden. Ett stort intresse är hästar och Erik Pensers dröm är att någon gång vinna Englands största hästderby.

På frågan om vad som gjort honom så framgångsrik svarar han ”tur och timing” och det råd vi får med oss är att tänka spara istället för slösa.  Men vi får också veta att han satsade 400 mkr i ett forskningsbolag som han inte fick någonting tillbaka av. Risktagare är man om man sover gott om natten, säger han och ler.

Frukostakademin är en av de mest populära nätverken i Värmdö och Nacka. Dom intressanta talarna ger alltid många deltagare på mötena som finansieras av Skuru handboll, Företagarna, Nacka kommun, Värmdö kommun och Handelskammaren. Målgruppen är Lokala företagare som erbjuds att kostnadsfritt marknadsföra sig.

/Carin Carlsdotter Denell

Värmdö Magasin

Fotograf: Anders Thulin

2011-11-09_Erik_Penser_01 2011-11-09_Erik_Penser_03