Tillbaka till Frukostmöten 2011

21 september 2011, Elisabeth Thand Ringqvist

Höstens första möte ägde rum i nya Hotel J i Nacka Strand. Tack Maurizio för att vi fick komma. Och grattis till en supersnygg ny anläggning.

Inledningsvis fick vi bekanta oss med Skurus nye tränare för damernas elitlag Erik Larholm. Erik berättade om lagets ambitioner för den säsong som just börjat. Handelskammarens nye ordförande i Nacka-Värmdö Henrik Mickos presenterade sig och sitt uppdrag.

2011-09-21_Elisabeth_Thand_RingqvistDärefter var det dags för dagens huvudgäst och Företagarnas nya VD Elisabeth Thand Ringqvist att äntra scenen. Dagens moderator var Amanda Thunberg Åkerstrand, kommunikationskonsult på företaget Positiv Energi. Amanda ledde samtalet med Elisabeth.

Elisabeth berättade om sin bakgrund inom politiken och som konsult. Hon drev 2010 en personvalskampanj för att bli inkryssad i riksdagen för (C) men nådde inte ända fram. Elisabeth har nu lämnat politiken och är inte medlem i något parti. Som kuriosa nämnde Elisabeth att hon är aktiv jägare och medlem i samma jaktlag som Maria Rankka, VD vid Stockholms Handelskammare.

Huvuddelen av samtalet kom föga överraskande att handla om Elisabeths uppdrag i Företagarna. Elisabeth angav att en stor utmaning för Sveriges företagare är att hänga med i en ökad europeisering och globalisering av näringslivet där den gamla hemmamarknaden nu blir allt större. Andra angelägna frågor gäller  att sänka kostnaden för att anställa, att modernisera LAS, att stimulera kvinnors företagande och att städa upp i regeldjungeln.

På Amandas fråga vad som vore hennes allra hetaste fråga att nå framgång i nämnde Elisabeth sänkta skatter för företag.

Elisabeth och Företagarna är just nu ute på en roadshow och möter landets företagare.

Du kanske träffar på henne därute …

Tack Elisabeth för att du kom till FrukostAkademin.

/Erik Zachrison