Tillbaka till Frukostmöten 2008

3 december 2008 – Stefan Fölster

Vi gästades denna december morgon av Stefan Fölster, chefsekonom på Svenskt Näringsliv. Som traditionen kräver bjöds vi på välsmakande frukost. Värd var Thomas Jonasson, VD för Stockholm Modecenter och frukosten serverades av Stefan Wolff på Cliff Barnes i Järla Sjö.

Vi hade över 130 besökare – FrukostAkadademin har verkligen blivit en succé!  Fler nya besökare var det också, däribland näringslivschefen från Botkyrka kommun som ville ta del av detta framgångskoncept.

Stefan Fölster tog oss sedan in i finanskrisens realitet. På 30 minuter lyckades han förklara krisens uppkomst och föreslå vägar ut ur den. Detta beskrev han med uttrycket ”Vändningens fem ansikten”. Såväl bakgrund, nuläge och framtid belystes med ett lättsamt och mycket begåvat framförande. De enorma ekonomiska krafter som drivit oss till var vi står idag, såväl nationellt som globalt, fick synlighet med Stefans retoriska presentation. Vi kände dock en förhoppning och tillförsikt då vi alla ville ta utmaningen att ”jobba oss ur krisen”. Var och en utifrån sin verksamhet och person.

Stort tack till Stefan för inspirerande morgon! Tack åter till Thomas på Stockholms Modecenter och Stefan Wolff på Cliff Barnes!

 

Christer Andersson

Skuru IK Handboll