Tillbaka till Frukostmöten 2007

27 september 2007 – Lennart Käll

Vi var närmare 70 personer som samlades denna vackra höstmorgon på SF i Sickla för en ny träff med FrukostAkademin.

Inledningsvis fick vi lyssna till Mattias Gustafsson från Sickla Köpkvarter samt Åke Reichard från Atrium/Ljungberg som kort berättade om framtidsplanerna för Sickla.

Eric Zachrison berättade om nystartade Nacka Värmdö Business Network följt av Anders Börjesson från Nacka Kommun som informerade om kommande Företagarträff 21/2 2008.

2007-09-27_Lennart_Kall_01  2007-09-27_Lennart_Kall_022007-09-27_Lennart_Kall_04

Vidare fick ett antal förstagångsbesökare på Akademin presentera sig. Vi hälsar er varmt välkomna!

2007-09-27_Lennart_Kall_03Morgonens huvudtalare var Lennart Käll, koncernchef Ticket med huvudkontor i Nacka. Lennart inledde med att berätta om sin bakgrund från bank och finanssektorn. Bl a att han varit med att starta ICA Banken. Vi fick veta att en av hans viktigaste uppgifter när han började på Ticket var att försöka överföra viss ”säljkultur” till resebranschen. Begreppet ”nice to have” produkter nämndes i vilka resebranschen ingår. Man vill gå från ordermottagare och, som Lennart uttryckte det ”glad reseledarprofil”, till affärsmässig säljare hos de svenska resenärerna idag. Det redogjordes även ett antal faktorer som påverkar vårt resande som t ex väder, miljö mm.

Vi fick höra om ”att hjärtat vill ha sol men hjärnan vill ha regn”. M.a.o. ett regnigt Sverige ökar resandet… Ett presentkort från Ticket utlottades och lycklig vinnare blev Gösta Kulling.

Sammanfattningsvis – en lättsam och innehållsrik presentation vilket vi tackar för!

Morgonen avslutades med att Annika Hällström ”puffade” för ett kvinnligt företagsnätverk med träff den 25 oktober. Eric Zachrison informerade om nästa träff med FrukostAkademi som blir fredag 26 oktober med Johan Stael von Holstein som talare. Plats: Grand Hotel Saltsjöbaden.

Vi tackar Biopalatset Sickla och Atrium/Ljungberg som stod som värdar denna morgon.

Väl mött igen 26 oktober!

Christer Andersson

Marknadskommittén Skuru Handboll