Tillbaka till Frukostmöten 2012

28 november 2012 – Camilla Lebert Hirvi

Akademin gästades denna morgon av Camilla Lebert Hirvi som talade om vad som kännetecknar en Digital Nomad och hur man kan försörja sig på nätet. Vi var många som samlats denna morgon för årets sista träff i FrukostAkademin. Vårt möte ägde rum på mysiga Järlahuset i Nacka som välkomnade oss med mackor och lussekatter. Mats Granath och hans kolleger gav oss en härlig inramning med stämning som påminde om den annalkande julen. Camillas anförande är aktuellt för många människor. Hur flyttar du över din affär till nätet och gör dig mindre beroende av tid och rum? Camilla menar att du kan komma igång även om du saknar förkunskaper om att arbeta online.

2012-11-28_Camilla_Lebert_HirviHur ska jag börja? Camilla menar att du måste vara tuff och ”skala av”. Skala av det som är onödigt för dig materiellt och ekonomiskt. Bli av med ”tidstjuvar” som knycker din tid. Släpp värderingar som binder dig. Camillas har två deviser: -äg så få saker som möjligt; -var skuldfri. Detta ger dig frihet.

Camilla frågade oss i publiken vilken människotyp vi är – bofast eller nomad? Ungefär en tredjedel av oss ansåg sig vara nomader. Viktiga frågor att ställa sig själv inför en egen satsning på arbete online är: vad vill jag ha ut av livet? Vad kan jag bidra med som är unikt? Camilla gav oss konkreta tips på hur du kan tjäna pengar på nätet genom din produkt/tjänst: egna e-program, webinars, coaching via Skype, anordna resor, kurser och föreläsningar. Du hittar mer från Camilla på www.peelitoff.net där du även finner Camillas blogg.

Gott nytt år önskar vi på FrukostAkademin

genom /Erik Zachrison