Har du tips på lokal eller föreläsare? Kontakta oss:
  info@frukostakademin.nu
Har du tips på lokal eller föreläsare? Kontakta oss:   info@frukostakademin.nu

Resumé 4 april 2022

Elite Hotel Marina Tower i Nacka, Saltsjöqvarn

Resumé 4 april 2022

Kristoffer Schjött-Quist och Lisa Evertsson-Norrevik

ATT SKAPA KUNDRELATIONER I VÄRLDSKLASS!

Morgonen inleddes med att Johan Sund, hotellchef på Elite Hotel Marina Tower, hälsade oss välkomna och berättade en kort historia om bakgrunden till platsen. På bilden ser vi den spektakulära LED-vägg som numera finns i hotellets stora konferenslokal ”Gyllene salen”. Här ser vi också exempel på första sidan på den nya hemsidan för Frukostakademin som lanserades inför firandet av 15 år 2022

Frukostakademins arrangörer på scen på Elite hotel Marina Tower

Information från arrangörerna

Den allmänna informationen inleddes denna morgon av tf näringslivschef i Värmdö, Ulla Rådling, som berättade att startskottet gått för projektet ”Bli digital” – ett samarbete mellan Värmdö kommun, Länsstyrelsen Stockholm, Telia, Fortnox, Microsoft och LinkedIn. ”Bli digital” handlar om att lära sig mer om digitaliseringens möjligheter. Ytterligare tre företagarträffar finns inbokade:

  • 20 april Hembygdsgården, Nämdö: 11:00 – 13:00
  • 21 april Djurönäset, Djurö: 17:00 – 19:00
  • 22 april Värdshuset, Möja: 11:00 – 13:00
    Läs mer och anmäl dig på www.varmdo.se/blidigital

Den 10 maj bjuder Värmdö kommun in till Fastighetsmässa – mötesplatsen för utveckling och tillväxt. Är ditt företag på jakt efter mark, kanske en ny lokal i Värmdö? Sälj mark eller hyr ut lokal? Anmäl dig till Värmdö Fastighetsmässa www.varmdo.se/foretag.

I augusti lanseras en ny utbildning på Lillsved folkhögskola. Ett resultat av ett samarbete mellan Värmdö kommun, Visit Värmdö och Lillsved folkhögskola. En arbetsplatsförlagd utbildning som bygger på besöksnäringens kompetensbehov där 70 % är hos arbetsgivaren och 30 % i skolan. Den 27 april har vi en träff med företag som är intresserade av utbildningen. Kontakta foretag@varmdo.se om intresse finns.

Ordförande Per Lejoneke från Företagarna Nacka Värmdö tryckte åter igen på betydelsen av att småföretagen kommer igång med sin omställning till ett mer hållbart företagande och att det finns mycket hjälp att få såväl via den lokala föreningen som nationellt.

Det var sedan Mathias Forsbergs tur som nytillträdd näringslivsdirektör på Nacka kommun att presentera sig. Han kommer tillsammans med Anders Börjesson, numera etableringsdirektör, att fortsätta se till att Nacka expanderar sitt näringsliv.

Den 5 maj arrangeras Nacka Företagarträff återigen på Nacka Strandsmässan. Läs mer på foretagartraffen.se

FRUKOSTAKADEMIN 15 ÅR
Anders Börjesson berättade bakgrunden till varför Frukostakademin skapades och mer om detta går att läsa under ”Vår historia”. Skuru handboll, en av parterna i skapandet av Frukostakademin firar inte bara 15 år utan hela 100 år som idrottsförening. Kjell Fagerqvist berättade om att 1922 träffades 15 ungdomar i Ektorp och där bestämde man sig för att starta idrottsföreningen. Under årens lopp har man hållit på med sammanlagt 19 olika idrottsgrenar, men idag består föreningen av endast tre; basket, simning och handboll där sistnämnda är mest framgångsrik och vann SM för damer 2021. Följ gärna jubiléet på Facebook ””Skuru IK 100 år” där det kommer vara olika evenemang under hela året.

Frukostakademins arrangörer på scen på Elite hotel Marina Tower
Clas Hydén, Kjell Fagerqvist och ANders Börjesson på scen

Föreläsning

Nacka Värmdö Loves – Kristoffer Schjött-quist på scen på Frukostakademin Nacka Värmdö

Plats så på scen för Kristoffer Schött-Quist, huvudtalare denna morgon. Han fick frågan för inte så länge sedan om han inte kunde ta fram en formel som beskriver hur man skapar värdefulla affärsrelationer. Han som efter så många möten med över 1000 ledningsgrupper och många år med olika typer av kundmöten måste ju veta vad som är bäst! JO svarade Kristoffer. Formeln lyder; T+R=UK. Vad betyder då detta?

T står för Teknisk kvalitet som är en beskrivning av de funktionella delarna i en produkt eller tjänst. R står för Relation som vanligtvis handlar om det personliga mötet som är sammankopplat med den tekniska kvaliteten. Dessa två faktorer resulterar därmed i en Upplevd Kvalitet. Här frågade Kristoffer alla om vilken var den senaste positiva restaurangupplevelsen. I den efterföljande diskussionen så kunde man konstatera att bäst är ju självfallet om både den Tekniska Kvaliteten som Relationen är på topp men den Upplevda Kvaliteten kunde ändå vara på topp om Relationen var riktigt bra trots en sämre Teknisk Kvalitet. Tesen handlar om relationens starka betydelse och påverkan i kundmötet.

Detta har i sin tur resulterat i fyra punkter som Kristoffer själv försöker leva efter nämligen:

  1. Att gilla sina kunder och inte minst kolleger. ”The power of We”…
  2. Att lyfta fram sina kolleger
  3. Att se sina kunder som stjärnor
  4. Att gå från tanke till handling
Publiken på Frukostakademin Nacka Värmdö
Lisa Evertsson-Norrevik på scen på Frukostakademin Nacka Värmdö

Efter Kristoffer fick vi ett intressant och personligt anförande av Lisa Evertsson-Norrevik som grundat Storyspot, en digital plattform för ljudberättelser kopplat till spännande platser. Lisa förklarade hur begreppet storytelling är centralt för att skapa uppmärksamhet kring din destination, din produkt eller ditt företag. Ljud/audio är en stark trend på kommunikationsmarknaden och kan du fängsla lyssnare med en intressant berättelse så har du god chans att nå igenom ”bruset”!

Lisa fångade kärnan i budskapet med vad hon kallade de tre P:na – Plats, Person och Problem; Plats för att lyssnaren skall kunna orientera sig och veta var berättelsen äger rum. Person för att lyssnaren skall veta vem det hela handlar om, gärna en person som lyssnaren kan relatera till. Och så ett problem, konflikt eller utmaning som gör berättelsen spännande att lyssna till.

Clas Hydén, Kjell Fagerqvist och ANders Börjesson på scen

CITAT
Vi fick tyvärr lite få förslag på Citat gällande Frukostakademin, här ett par exempel och vi hoppas på fler framöver som vi kan lägga upp på vår nya hemsida. Bästa citat får en trisslott:
”En start på dagen med både insikter och trevliga samtal /Anna-Karin Franzén”

Gör en bra dag!!/Merja Niemi

AFFÄRSKONTAKTER
I ena delen av lokalen hade vi som vanligt ställt upp två blädderblock där vi uppmanade besökare/ företagare att skriva upp om man vill ha hjälp med något specifikt men också det man kan stå till tjänst med.

Har följande behov, kontakta mig
Kontakt med Indoor vertical farming projects & partners
FIELDFLOWER AB, Robert@gront.org

Detta kan jag/vi hjälpa dig med, kontakta mig
Minska stress/oro, leva i nuet och öka prestationsförmågan, öka välbefinnande, glädjen, lugnet etc
HELA DU, www.heladu.se

Arkitekt till ditt villaprojekt i vår
CINEArchiecture, Agneta Eriksson Hilldén

Bilfrågor, framtid med förmånliga rabatter, effektivare kontaktvägar
Bilia BMW & Mini, nicole.bielak@bilia.se, 010-4976419

SAVE THE DATE
Vi tillönskar alla företagare och nätverkare en fortsatt skön vår med mycket kontakter och energi för den fortsatta utvecklingen och att vi ses den 29/6 ute på Siggesta Gård på Värmdö då det kommer att handla om hållbart företagande och vi kommer att vara både utomhus som inomhus.

Väl mött då önskar vännerna från Frukostakademin

Nästa möte

15 maj

Hotell skepparholmen nacka

Li Pamp