Har du tips på lokal eller föreläsare? Kontakta oss:
  info@frukostakademin.nu
Har du tips på lokal eller föreläsare? Kontakta oss:   info@frukostakademin.nu

Resumé 30 november 2023

Siggesta Gård

Resumé 30 november 2023

Renée Voltaire

”Att förändra världen med kniv och gaffel”

 

Gustavsbergs hamn låg vackert inbäddad i snö denna gnistrande torsdagsmorgon, och nära 100 gäster trotsade kylan för att besöka den tidigare konsthallen, där Livingroom coworking numera huserar. I den stora salen väntade kaffe, smörgåsar – och morgonens gäst Renée Voltaire som bjöd på nygjord matchalatte.

Efter trivsamt sorl mellan nya och återkommande gäster slog vi oss ner för morgonens program. Först ut var morgonens platsvärd Kajsa Knapp, som driver Livingroom coworking, som utöver Gustavsberg också finns vid Nytorget på Södermalm.

Livingroom coworking är ett personligt kontorshotell i modern tappning – och med familjär stämning! Här erbjuds olika slags arbetsplatser, mötesrum och avtal, anpassade efter små- och mellanstora företag. idag är ett 40-tal företag medlemmar hos Livingroom Gustavsberg, men Kajsa tar gärna emot fler och uppmanade den som vill veta med mer att ta kontakt!

Vidare några ord från Frukostakademiens arrangörer:

Värmdö kommun. Näringslivschef Ulla Rådling berättade att Värmdö, i stor konkurrens, har utsetts till årets digitaliseringskommun 2023 och fick ta emot priset under årets kvalitetsmässa.

Kommunen har lanserat ”Mina Sidor” för företagare. Här kan du se dina uppgifter, ärenden och tjänster samt lov och tillstånd på en och samma plats. Detta är resultatet av satsningen Samlat inloggat läge.

För att säkra vattenförsörjningen i kommunen finns planer på att uppföra ett nytt vattentorn i Hemmesta och det har inkommit ca 150 olika förslag till hur det nya vattentornet ska gestaltas.

Den 12 december är alla företagare välkomna till Fågelbrohus på julfrukostmingel, kom och mingla med andra företagare och knyt nya kontakter både inom näringslivet och kommunen!

Nacka kommun och Företagarna Nacka Värmdö påminner om Nacka Företagarträff som går av stapeln den 22 februari 2024. Det blir en heldag med utställande företag spännande seminarier, prisutdelning och hel del magi när Träffen firar 30-årsjubileum! Missa inte det! Boka din plats här!

Det är också dags att nominera till nästa års prisutdelningar, det gör du här:

 
Morgonens huvudgäst Renée Voltaire
 

För den som undrade var den tidigare utannonserade gästen, Annika Trogen, tagit vägen kunde programledare Lisa Tallroth berätta att hon fått oväntat förhinder men kommer till Frukostakademien i vår istället.

Så denna morgon var det plats på scen för matentreprenören Renée Voltaire. Hon har i snart tjugo år drivit och utvecklat bolaget – och varumärket – med samma namn Renée Voltaire. Idag har företaget ett 30-tal medarbetare, Renée berättade bland annat om hur företaget, med viss eftersläpning, påverkades av covidpandemin och tvingades till en rad åtgärder för att effektivisera verksamheten, och minska personalstyrkan.

Kärnan i verksamheten är produktionsanläggningen i Årsta, där ett stort antal produkter tillagas och packas, för att sedan fraktas ut till över tusen butiker över hela landet – och övriga Norden, Baltikum och ytterligare några europeiska länder. Renée Voltaire driver också butik och deli Pepstop på Östermalm som säljer färsk vegansk mat. ”Det absolut svåraste jag har gjort! Gör inte detta om ni vill tjäna pengar!”, konstaterade Renée.

Även om Renée Voltaires namn är tätt förknippat med hälsosam, växtbaserad och glutenfri mat så ser hon sig inte som någon renlärig hälsoprofet. Identiteten ligger i att arbeta med mat och restauranger, för det har hon gjort i många former innan hon startade sitt varumärke i eget namn.

Däremot var det en stressorsakad nära-kollaps som blev starten på hennes intresse för matens inverkan på hälsan. För Frukostakademiens gäster berättade hon hur hon på olika sätt har utvecklats som människa och företagare genom de här åren och erfarenheterna. En central insikt är vikten av att hålla distans till arbetets alla utmaningar – och potentiella stresskällor. ”Du måste kunna stänga av, för det handlar ju mest om att lösa problem hela dagarna. Har du inga problem som egenföretagare, ja då har du verkligen problem!”, sa Renée och fick igenkännande skratt från publiken.

Det är lika viktigt att tänka på att ha roligt i sitt arbete, annars rinner energin ut. Renée berättade hur hon ger utrymme för kreativitet och högt i tak för idéer på företaget. Och att hon alltid har något mindre projekt vid sidan om, bara för att det är roligt. Ett sådant var det japanska teet matcha som nu är en växande produkt som allt fler får upp ögonen för. ”Världens bästa energidryck” menar Renée, som har skrivit en hel bok om det gröna pulveriserade teet och den ceremoni som finns kring teet.

Innan vi skildes åt denna morgon fick en handfull andra företagare möjligheten att presentera sig. Därefter fortsatte samtalen och matchaprovningen ytterligare en stund innan var och en skyndade vidare till dagens utmaningar som egenföretagare.

Väl mött igen 2024. Håll utkik efter inbjudan till vårens första träff!

God jul och Gott Nytt år önskar vännerna på Frukostakademin!

 
 
 
 


Köp din julgran av Skuru!
 

Stöd Skuru IK Handboll och köp din julgran av oss. Garanterat finaste kvalitet! Vi står som vanligt utanför ICA Maxi fram till julafton. Vi finns också i Ektorp centrum och Nacka Strand. Se datum och tider på vår hemsida.  

Nästa möte

15 maj

Hotell skepparholmen nacka

Li Pamp