Har du tips på lokal eller föreläsare? Kontakta oss:
  info@frukostakademin.nu
Har du tips på lokal eller föreläsare? Kontakta oss:   info@frukostakademin.nu

Referat från frukostmöte 27 november 2014 – tema ”nätverkande” med Stefan Molander

Referat från frukostmöte 27 november 2014 – tema ”nätverkande” med Stefan Molander

Årets sista Akademi-träff ägde rum i Boo Folkets hus där värdarna Bosse Ståldal och Johan Rådmark hälsade oss välkomna. Bosse och Johan berättade om de spännande planer för framtiden som finns för denna anläggning. Boo Folkets hus är en erkänt viktig aktör när det gäller verksamheter för unga över hela Nacka med omnejd.

Stefan_Molander_04

Bosse Ståldal, avgående chef Boo Folkets hus och Johan Rådmark, ny chef Boo Folkets hus. Foto: Hans Brandt

Stefan_Molander_05Dagens gäst och huvudtalare var Stefan Molander. Stefan är verksam inom företaget Referral Institute. Temat var nätverkande – hur får du ut mest nytta av ditt eget nätverk? Hur använder du dig själv i samspelet med andra? Finns det tips att ta till sig? Vilka budskap kan jag välja bort?

Målet med nätverkande är att hitta de personer som du vill nå. Stefan är övertygad om att nätverkande fungerar. Han påminner om att vi människor tycker om att föra vidare negativa upplevelser – vi berättad för i genomsnitt elva personer om något negativt som vi varit med om. Det är djungeltrumman. Därför viktigt att ditt budskap når fram i en positiv dager. Det minskar risken för ”skitsnack”. Men det sker inte automatiskt, du måste jobba för det.

Stefan hade uppgift om att 60% av nya affärer sker genom ”mun-till-mun-marknadsföring”. Men de flesta företag saknar en utarbetad plan för denna viktiga del av säljet. Stefan vill få oss att tänka på hur vi kan jobba mer strukturerat med – det han kallar – referensmarknadsföring. Börja med dig själv. Vad kan jag erbjuda? Bygg relationer. Nätverkande är konsten att inspirera andra att hjälpa dig och vice versa. Obs försäljning är inte nätverkande. Alltså: nätverkande är inspiration.

Stefan_Molander_06

 Stefan Molander i aktion. Foto: Hans Brandt

Som en framgångsrik nätverkare ska du ge människor en känsla för dig/din produkt/din tjänst. Alla deltagare i frukostmötet fick en hemuppgift – hur kan du utforma ditt budskap så?

Tack Stefan för en tänkvärd morgon.

/Erik Zachrison

Stefan_Molander_02

 Frukostmingel på Boo Folkets Hus. Foto: Hans Brandt

Stefan_Molander_03

Förväntansfulla deltagare på FrukostAkademin inför Stefan Molanders föredrag. Foto: Hans Brandt

15 maj

Hotell skepparholmen nacka

Li Pamp

Programmet

07.30: Frukost serveras och mingel
08.00: Allmän information från värden och våra arrangörer
08.15: Programmet startar
09.15: Avslutning och fortsatt mingel