Har du tips på lokal eller föreläsare? Kontakta oss:
  info@frukostakademin.nu
Har du tips på lokal eller föreläsare? Kontakta oss:   info@frukostakademin.nu

Referat från frukostmöte 20 mars 2018 – Stefan Wendin

Referat från frukostmöte 20 mars 2018 – Stefan Wendin

Referat från frukostträff Saltsjö Pir den 20:e mars med Stefan Wendin och många fler! Årets andra frukostträff började med att många dök upp redan till Restaurang Saltsjö Pirs fantastiska frukost som stod uppdukad kl. 07.30. Jättekul att så många kom och så tidigt vilket gjorde att stämningen och snacket var i topp redan från start. Vi hann också presentera ett antal nytillkomna deltagare, men sedan var det dags för en presentation av Saltsjö Pir. Den stod Henrik Almstedt och Rickard Junestrand för. Först när man kom till piren så var den förfallen och starkt förorenad men Henrik ville något annat och satte upp en vision att skapa en levande plats. Idag finns många olika verksamheter i huset och en marina med funktionella och bra båtplatser, tillgängliga för uthyrning.  Den 26:e maj är det Öppet Hus – missa inte det.

”Putte” dvs. Patrik Gröndal som driver Restaurang Saltsjö-Pir berättade om hur han och frun förälskade sig i platsen för ett antal år sedan och att de lockades av utmaningen att driva en restaurang av hög kvalitet i en förort som Fisksätra. Restaurangen har blivit utsedd till Årets Krog i Nacka 2016 och är numera ett kärt tillhåll för ca 200 lunchgäster varje dag. Väl värt ett besök, alla dagar i veckan.

Youth&Care, Årets Nackaföretag 2018 är en av de verksamheter som sitter i huset. Jan Norling startade verksamheten som idag engagerar  mycket människor och framförallt ungdomar. Företaget hjälper människor ut i arbete och driver också en butik med egenproducerade produkter till försäljning.

Sedan var det LG Nilssons tur, årets Nacka profil 2017, att kort berätta om ”Leksaksmuséet” som öppnar i huset i mitten av maj, mitt emot Museum Hamn. Byggnaden kommer också framöver få sitt tredje museum när en privat samling av salt- och pepparkar kommer pryda en av Restaurang Saltsjö-Pirs väggar.

FrukostAkademins partners presenterade sig, däribland två nya ansikten; Sofia Brorsson, ny näringslivschef i Värmdö och Amanda Thunberg, ny ordförande i Företagarna Nacka-Värmdö. Förutom dessa är även Nacka kommun partner och företräddes på dagens möte av Anders Börjesson, näringslivsdirektör.

Företagarna Nacka Värmdö bjuder i april in till politikerdebatt – de kallar det Maktkampen. Boka in i kalendern redan nu:

Dags då för Stefan Wendin som tog oss med på en föreläsning med temat ”Rethinking”. Stefan inledde med att testa åhörarnas matematiska kunskaper. Vid en jämförelse mellan långt tillbaka i tiden och nutid och takten på den tekniska utvecklingen – Hur många bilar skulle man kunna tillverka idag för 10 kr, om det skett i samma fart som den tekniska utvecklingen? Svar 10 000 stycken!! Och hur långt skulle en bil kunna komma på 1 sek i samma takt? Jo 7.5 varv runt jorden. Med detta som perspektiv så har det och händer mycket runt omkring oss, hela tiden och det gäller att göra sitt bästa för att hänga med.

Stefan pratade också om misslyckanden, och varför de upplevs vara så svåra? Varför är man så rädd just för detta? En bra tanke är istället att fokusera på vad man kan lära sig av dessa och där är första steget att förstå vad det var som hände. Leta efter också de små sakerna som gör det enklare att förändras och ”öva” på förändring i små-små steg. Stefan avslutade med att tipsa om att försöka leta efter nya perspektiv genom att hitta andra som sitter inne med ny och annorlunda kunskap. Kanske kan det vara läge att para ihop dig med någon från en annan generation, inom en helt annan bransch eller någon från en annan kultur? Testa och se vad som händer!  Det får bli tänkvärda och avslutande ord för att summera dagens Frukostakademi.

Vi ses den 19:e april ute hos Säby Säteri. Huvudtalare där är Oskar Kihlborg som med sina äventyrsprojekt bland annat talar om teamets betydelse för att lyckas.

Välkomna och tack för idag!

15 maj

Hotell skepparholmen nacka

Li Pamp

Programmet

07.30: Frukost serveras och mingel
08.00: Allmän information från värden och våra arrangörer
08.15: Programmet startar
09.15: Avslutning och fortsatt mingel