Har du tips på lokal eller föreläsare? Kontakta oss:
  info@frukostakademin.nu
Har du tips på lokal eller föreläsare? Kontakta oss:   info@frukostakademin.nu

Referat från frukostmöte 19 oktober 2017 – Caroline Lidman

Referat från frukostmöte 19 oktober 2017 – Caroline Lidman

På höstens andra frukostträff blev vi bjudna på en god frukost i Villa Skärtofta som är ett hus med en härlig miljö, och denna torsdagsmorgon bjöd också på en vacker havsutsikt.

De ”färgade” grupper kom igång med att diskutera klock-varumärket Daniel Wellington som bara 5 år efter lansering omsätter över en miljard, och här fanns det då en koppling till morgonens huvudtalare.

Första programpunkt var dock att Företagarnas Ordförande Carl-Johan Eiderbrant delade ut priser till ungdomar i ”Ung Företagsamhet, där följande skolor fick ta emot pris för olika insatser:

1. Bästa Logotyp: Alla bröst (Sjölins Gymnasium),
2. Vara/produkt: Må gott (Nacka Gymnasium)
3. Tjänst: Generations (YBC)
4. Säljpitch: Presentramen (Nacka Gymnasium)
5. CSR: Dysseplugg (YBC)

Våra partners Nacka och Värmdö kommun fortsatte sedan med att informera om följande:
Nackas Miljöpris Årets tema är ”Klimat och mat”. Känner du någon som är klimatsmart när det gäller mat? Det kan handla om att minska matsvinnet, producera klimatsmart mat, att äta eller servera mindre rött kött eller att välja närproducerade varor. Nominera dig själv eller någon annan senast 1 november. Läs mer om Nackas Miljöpris här. Frukostseminarium om Energirådgivning I Nacka och Värmdö finns möjlighet till kostnadsfri energirådgivning, med fokus att identifiera möjliga åtgärder för minskad energianvändning på ditt företag. Genom en enkel och översiktlig energiöversyn kan ni ofta identifiera flera kostnadseffektiva åtgärder som kan spara energi.  För den som vill veta har vi ett frukostseminarium den 1 nov, 08.00-9.00 (frukost från 7.30) i Nackasalen, Nacka Stadshus. Det bjuds på information om erbjudandet, tips och tricks som du själv kan arbeta med, och möjlighet att boka uppföljande energikartläggning. Anmäl dig på foretag@nacka.se senast 30 oktober.

SBA-information om Kinamarknaden
Invest Stockholm bjuder in dig som är intresserad av den kinesiska marknaden. Seminariet kommer att ge värdefull information kring hur ditt företag blir attraktivt för kinesiska investerare och vad som gäller kring upphovsrättsliga frågor. Du får en förståelse för hur du bildar partnerskap med kinesiska bolag och hur man hanterar skillnader mellan affärskulturerna.  Seminariet arrangeras fredagen 24 november 08:30-16.00 hos Invest Stockholm, Drottninggatan 33, Stockholm. Länk till anmälan

Näringslivsdagarna Värmdö
Vecka 46 händer det mycket för dig som företagare! Under samma vecka som Värmdö Företagar-gala arrangeras olika intressanta seminarier som ett mervärde för dig som driver eller vill starta företag.

Dags för Caroline att inta scenen där hon inledde med att berätta om att hon redan som 16-åring intresserade sig för kommunikation och sociala medier. Hon började då också på eget initiativ praktisera och har sedan arbetar på många såväl stora som små PR- och kommunikationsbyråer. För en tid sedan har hon startat en egen pr-byrå, Number10. Det hon vill uppmärksamma oss på är hur sociala medier på olika sätt kan och bör användas för att bygga ett starkt varumärke men att man även här måste se över och analysera noga vad som passar just din verksamhet och ditt varumärke.

Caroline har en idé om hur man i 6 steg skapar ett lyckat varumärke genom att lyfta blicken och paketera verksamhetens berättelser och samhällsroll. Stegen handlar om att:
1. Ta en samhällsroll och som exempel nämnde hon en kampanj för Björn Borg underwear i USA som i ett Youtube-klipp utmanar idén om att bygga en mur mellan USA och México.
2. Ha koll på sin omvärld och exemplet här handlade om att utnyttja ex. vis när Obama sa att han kunde tänka sig arbeta för Spotify!
3. Ha en egen stark plattform där man tydliggöra sina budskap i en podd att jämföra med traditionella kanaler och media såsom annonser, TV-reklam etc.
4. Är mänsklig dvs att ta ställning i olika moraliska och etiska frågor och ha en tydlig CSR-strategi och exemplet här är hur FN haft skådespelerskan Emma Watson som ”språkrör”
5. Förnya sig hela tiden och här tog hon exemplet ABBA som popgrupp och det man har skapar såsom film, musikal, museum och nu restaurangupplevelse.
6. Hålla en röd tråd är Carolines sista steg och här gav hon exempel på Isabella Löwengrip som officiellt tydliggöra sina investeringar som ska attrahera en tydlig målgrupp som handlar om kvinnor runt 35 år, som bor i en större stad och där 50% har barn.

Caroline avslutade med att säga att för att lyckas med detta måste man arbeta i gränslandet mellan kommunikation, teknik och kreativitet.

Vi fortsätter på temat digitalisering, och välkomnar Ashkan Fardost till FrukostAkademin den 13 november på Artipelag. Ashkan är nominerad till “Årets talare 2017” och kommer beröra hur digitaliseringen förändrar mänskligt beteende. Välkomna

15 maj

Hotell skepparholmen nacka

Li Pamp

Programmet

07.30: Frukost serveras och mingel
08.00: Allmän information från värden och våra arrangörer
08.15: Programmet startar
09.15: Avslutning och fortsatt mingel