Har du tips på lokal eller föreläsare? Kontakta oss:
  info@frukostakademin.nu
Har du tips på lokal eller föreläsare? Kontakta oss:   info@frukostakademin.nu

Referat från frukostmöte 15 september – Patrik Stoopendahl

Referat från frukostmöte 15 september – Patrik Stoopendahl

Höstens första frukostträff inleddes för första gången på Wermdö Golf & Country Club och vår värd Restaurang LeGolf.

Första punkten på programmet var att i olika ”färgade” grupper diskutera ett par aktuella frågeställningar med koppling till morgonens träff och huvudtalare. Första frågan handlade om generella problem/utmaningar i företagarnas verksamhet. Några av svaren handlade om; ”vi har problem att få ut våra budskap i bruset”, ”nya marknader ger oss nya möjligheter”, ”våra problem är alla bromsklossar hos myndigheter och organisationer”, ”vi vill hitta nya samarbetspartners”! Den andra frågeställningen handlade om förändrade kundbeteenden, där några av rösterna var; ”vi vill jobba med att erbjuda mervärden och ge kunder insikt i hur mervärden”, ”vi har svårt att hinna med i svängarna, förändringsklimatet kräver hastiga kast”, ”vi måste kunna möta den ökande digitaliseringen”.

Deltagare på frukostmötet och Janne B, Le Golf

Henrik Nyström ny pro på golfklubben presenterade vad som händer där och hans syn på klubben som var uttalat positivt. Efter följde en presentation av nya restauratören Janne B som berättade att restaurangen LeGolf nu kommer att ha öppet för lunch året om och en hel del aktiviteter kommer att äga rum i anslutning till LeGolf framöver.

Patrik Stoopendahl

Dags för vår huvudtalare Patrik Stoopendahl att ta över scenen. Han började med att visa resultatet från ett par aktuella undersökningar om förändringar i konsumentbeteende. Bland annat har intresset hos 18-29 åringar ändrats på 20 år från att vara mest intresserade av att dansa och ha kul till att spara pengar. Något att reflektera över om man befinner sig i upplevelsebranschen. Ett annat resultat som förändrar konsumentlandskapet är att 16-24 åringar blockerar annonser i sina datorer och 20 % av 20-30 åringar ägnar flera helkvällar till att surfa på butikshemsidor. Samtidigt som Anna 93 säger att hon även gärna umgås med personer som har ett intresse för teknik. Denna kunskap ställer mycket av traditionell kommunikation och varumärkesbyggande på sin spets! Man måste hitta nya vägar och utmana våra traditionella marknadsföringskanaler. Den viktigaste medskicket som Patrik gav var att som varumärke ordentligt tänka till kring sina metoder för såväl kommunikation som sälj. Det är inte längre den aktör som har de största finansiella musklerna som vinner konsumenten, utan den som är mest intressant och som kan driva på den egna kategorin på ett intressant sätt och utmana såväl konkurrenterna som konsumenterna.

Fredrik, Caroline och Lena

Vill också passa på att tacka representanter från Skuru IK som hjälpte till med diverse praktiskt, och som berättade lite om läget för handbollen i Nacka/Värmdö och såg till att vi kunde uppmärksamma alla nya som besökte FrukostAkademin för första gången.

15 maj

Hotell skepparholmen nacka

Li Pamp

Programmet

07.30: Frukost serveras och mingel
08.00: Allmän information från värden och våra arrangörer
08.15: Programmet startar
09.15: Avslutning och fortsatt mingel