Har du tips på lokal eller föreläsare? Kontakta oss:
  info@frukostakademin.nu
Har du tips på lokal eller föreläsare? Kontakta oss:   info@frukostakademin.nu

Referat från frukostmöte 13 november 2017 – Ashkan Fardost

Referat från frukostmöte 13 november 2017 – Ashkan Fardost

Höstens sista frukostträff avslutades hos underbara Artipelag, en höstlig morgon där solen strilande in mellan tallarna. Ett stort antal anmälda, över 200 stycken.

Denna morgon hade vi tvingats utöka våra s k färgade samtalsgrupper med ytterligare och i fyra samtalsgrupper diskuterade flera av deltagarna de två frågeställningar som huvudtalaren Ashkan hade bett oss fundera kring: ”Varför vill du uppmuntra till entreprenörskap i kommunen? Varför tycker du det är så viktigt”? Och sedan: ”Varför tror du de som väljer att bli entreprenörer blir entreprenörer? Vad är den underliggande drivkraften”?

 

Maria Fogelström, event och konferensansvarig hälsade alla hjärtligt välkomna där hon påminner om att läsa mer om kommande julshow den 2:a, 6-9 samt 13-16 december. Läs mer om showen här. Finns intresse maila datum och antal personer om ni vill boka plats till: maria.fogelstrom@artipelag.se. Ange erbjudandekod ”Jul-Frukostklubben” så får man 10% rabatt. Erbjudandet gäller för nybokningar och i mån av plats. Artiplelag hjälper givetvis gärna även till med andra passande jularrangemang för just er. Läs mer om julen på Artipelag här.

 

Team Rynkeby fanns också med denna morgon och berättade kort som sitt cykelevent som samlar in pengar till barncancerfonden.

Våra partners Företagarna, Nacka och Värmdö kommun berättade först om just Värmdö företagarveckan som stundade. Övrig information handlade om:

Nacka Företagarträff – nu är anmälan öppen!

Den 21 februari kör vi igen, denna gång för 24:e året i rad. I Nacka finns Sveriges mest lönsamma företag. Passa på och visa dem just vad du kan erbjuda. Nyhet är att vi delar upp dagen i två delar: en del för dig som utställare och en öppen del med sedvanlig mässa. Missa inte detta tillfälle. Läs mer och boka din plats på www.foretagartraffen.se

Handelshögskolan kan hjälpa dig med ditt företags digitala transformation Handelshögskolan i Stockholm Executive Education har just lanserat ett nytt flaggskeppsprogram inom digital transformation – Decoding X Som deltagare i programmet arbetar man tillsammans med ledande experter, etablerade företagsledare, forskare och andra deltagare för att tillsammans utveckla färdigheter för att kunna avkoda framtida utveckling och öva ett digitalt strategiskt beslutsfattande. Lärandet är interaktivt. Med ett starkt fokus på “hur” varvas föreläsningar med labb, diskussioner och case, aktuella för deltagarna och deras organisationer. Läs mer om programmet här.

Dags för Ashkan Fardost att inta scenen och han inledde med att prata om hur människor har så kallade ”odödlighetsprojekt”—dvs. människors inre och undermedvetna önskan om att uppnå odödlighet. Detta är vad som driver oss och ger upphov till de beteenden som vi har. Vidare menade Ashkan att Internet är en “odödlighetsprojektsgenerator” utan dess like, vilket är anledningn till att internet är den revolutionerande kraft som det är. Ashkan förklarade också skillnaden mellan digitisering och digitalisering där det förstnämnda handlar i huvudsak det tekniska och det sistnämnda om hur det tekniska—och framförallt internet—förändrar våra beteenden och skapar helt nya förväntningar.

Han berättade om hur våra beteenden har ändrats från 50-talet fram till idag och att internet i princip har dödat behovet att vara ”normal” och att vilja passa in. Därför kan nu människor—oavsett härkomst och geografisk plats—samlas kring olika nischer på internet. Som exempel visade Ashkan människor som är fascinerade av hissar och publicerar hissrecensioner på “The Elevator Channel” på YouTube,

människor som älskar flygplatsmattor och skapat ett community kring det, till hur tre unga kvinnor i Finland startade igång käpphästsrörelsen—hästsport fast med käpphästar istället för riktiga hästar—som nu tagit över världen med storm och en dokumentär om revolutionen kommer ut på bio i år (The Hobby Horse Revolution). Även större innovationer som Bitcoin, rymdsatelliter byggda av privatpersoner (ArduSat) och Hyperloop spånas och förverkligas i den här världen, som Ashkan kallar för ett globalt digitalt stamsamhälle och menar att det är den här världen som driver mänskligheten framåt. Den är lika verklig som den fysiska världen. Ashkan berättade också om hur han i början av 2000-talet som 17-åring lyckades producera musik och landa ett skivkontrakt med Armada Music—allt med hjälp av sin dator, internet och sin stam.

 

Med stora leenden, lite omtumlade och kanske lite förvirrade lämnade vi sedan höstens sista frukostträff och tackar Ashkan och Artipelag än en gång för en trevlig och inspirerande måndagsmorgon.

Håll utkik efter vårens datum, de kommer snart.

FrukostAkademin tillönskar alla en God jul och Gott Nytt År

15 maj

Hotell skepparholmen nacka

Li Pamp

Programmet

07.30: Frukost serveras och mingel
08.00: Allmän information från värden och våra arrangörer
08.15: Programmet startar
09.15: Avslutning och fortsatt mingel