Har du tips på lokal eller föreläsare? Kontakta oss:
  info@frukostakademin.nu
Har du tips på lokal eller föreläsare? Kontakta oss:   info@frukostakademin.nu

Inbjudan 8 december 2022

Inbjudan 8 december 2022

Heat restauranger

Ibland blir det inte som planerat! Vi måste tyvärr ställa in Frukostakademin den 8 december på grund av oförutsedda händelser. Så fort vi fått ordning på våra planer återkommer vi med en ny träff!

Tills dess passar vi på att önska God jul och Gott nytt år!

 

Frukostakademin 8 december:

Hur ökat hållbarhetsarbete och entreprenörskap kan förbättra konkurrenskraften

Denna morgon består av tre olika delar precis som ett ”Kinderägg” brukar göra. Du kommer att kunna uppfylla tre önskningar:

 

  • Hur kan praktiskt hållbarhetsarbete öka såväl konkurrenskraft som lönsamhet? Ett samtal mellan Robin Delselius, prisbelönt företagare och värmdöättling och Per Lejoneke, ordförande i Företagarna Nacka Värmdö.
  • Anders Hübner och Max Björkman berättar historien om fenomenet Padel.
  • För de som är intresserade kommer det sedan finnas möjlighet att pröva på att spela padel. Anmälan måste göras innan, se anmälningsformuläret. Max 30 deltagare, först till kvarn!
Per Furumo

Robin Delselius

Robin Delselius har jobbat inom bageribranchen sedan han var 12 år.
Mellan 16-22 års ålder arbetade han parallellt med gymnasiet både i familjebageriet men också som bartender/servitör inom olika restauranger. Robin har även ”säsongat” som divemaster i Thailand, och hjälpt till att starta en stor svenskt resort i västindien.

Historien började redan på 60-talet då Robins morfar, Jan Delselius, var bagare och senare chefskonditor på det anrika NK bageriet. Morfar valde senare att starta eget familjebageri, tillsammans med sina tre barn på Värmdö 1986. Robin arbetade nära sin mamma, Helén, och det var just hennes kunskap och skicklighet som gjorde att Robins intresse växte och drömmen om att någon gång öppna eget bageri började gro. Efter 30 år på Värmdö valde Robin att ta familjens recept in till Södermalm och 2016 öppnade han dörrarna till sitt första egna bageri med 7 anställda och en omsättning på ca 8 mkr första året.

Nu 6 år senare, så driver Robin 6 bagerier med ca 80 anställda och med en förväntad omsättning på 80 mkr. Det har varit en hejdundrande resa och än är vi inte klara. Vi får höra mera från Robin och hans tankar om roliga och spännande projekt den 8:e december tillsammans med Per Lejoneke. En fördjupad diskussion kommer att ske kring det praktiska kvalitetsarbetet och vilka förväntningar som Delselius har kring egna värdekedjor, och vad man kan göra för att bli mer konkurrenskraftig och framgångsrik?

Anders Hübner och Max Björkman

Anders Hübner är sedan cirka ett år tillbaka hallchef för PDL Center i Värmdö. Innan dess var han tränare och administratör på Gustavsbergs Tennisklubb i 23 år.

Anders har spelat padel i 5 år och tyckte det var dags att utmana sig själv och testa att bli huvudansvarig för något nytt. Anders har hittat rätt säger han då han drivs av att hjälpa, motivera och inspirera människor såväl ungdomar som medelålders och äldre. Alla kan i stort sett spela padel menar Anders. Något som han tror kommer att öka framöver är spel för seniorer och företag på vardagar -dagtid.
Han hoppas att många fler företagare kan få anställda att motionera och känna glädjen med padel men också att träffa andra företagare.

Max Björkman är son till en av grundarna till PDL Center, tennislegenden Jonas Björkman. Max har varit tränare i cirka tre år och har utbildningar av både PDL och andra intensivkurser där en av de största  akademierna heter M3.  Max är en duktig spelare som tävlat upp mot topp 50 i Sverige och tillhör de främsta i Sverige i hans åldersklass.

Kort om padel

Padeln har sitt ursprung från Acapulco i Mexiko där den började ta form 1969. De första banorna i Europa byggdes i Marbella 1974. Spanien är det dominerande landet inom padel med sina drygt 20 000 banor och 4 miljoner aktiva spelare. Padel är en blandning av flera racketsporter. Man spelar på en bana som är 10 x 20 meter stor plan omgiven av väggar och glas som får användas i spelet. Padel är lätt att lära sig och mycket socialt då man huvudsakligen spelar 4 st men det finns även singelbanor. Man tävlar dock endast i dubbel.

 
Skuru IK 100 år

Program

Än en gång får vi hjälp av restaurangkedjan HEAT med frukosten.

07.30-08.00 Frukost serveras av HEAT restauranger med mingel i foajén/butiken. Mingel

08.00 Information från arrangörerna

08.15 Diskussion och frågestund med Robin Delselius och Per Lejoneke, Företagarna Nacka-Värmdö

09.00 Padelns historia med Anders Hübner och Max Björkman

09.15 Frukostträffen avslutas och pröva-på-lektioner startar. Föranmälan krävs.

 

Hitta till PDL Center Värmdö

PDL Center ligger på adressen Leveransvägen 9 i Gustavsberg, det vill säga  bakom VW och Coop, bredvid återvinningen och bussgaraget, och på baksidan av företaget Maskinexport (kör på höger sida av denna byggnad). Vi kommer också ha marschaller som leder dig rätt. Om PDL:s parkering är full går det bra att parkera på COOPs och gå ett par hundra meter. Se även bifogade karta.

OBS! Det är begränsat antal deltagare till 100 stycken och 30 stycken som kan föranmäla sig till att pröva på padel. Först till kvarn i båda fallen!

Information för dig som vill prova på

I direkt anslutning till Frukostakademins möte finns möjlighet att prova på padel. Ange i anmälan att du är intresserad. Det är självklart gratis men antalet platser är begränsat till 30.

Ni som väljer att prova på ska då ha med er ombyte och gympaskor (inomhus – helst liknande tennisskor). Har du inte egen racket så får du låna av oss. Bollar har vi. Träningen leds av Max Björkman och Anders Hübner.

För dig som av någon anledning inte kan vara med på banan så får du gärna vara med från sidan och följa träningen för att se hur det går till och hur enkelt det är att komma igång med denna sport.

Frukostakademin gör allt för att skapa ett givande och utvecklande nätverk för dig och din verksamhet.

Välkommen önskar vännerna från Frukostakademin!

15 maj

Hotell skepparholmen nacka

Li Pamp

Programmet

07.30: Frukost serveras och mingel
08.00: Allmän information från värden och våra arrangörer
08.15: Programmet startar
09.15: Avslutning och fortsatt mingel