Har du tips på lokal eller föreläsare? Kontakta oss:
  info@frukostakademin.nu
Har du tips på lokal eller föreläsare? Kontakta oss:   info@frukostakademin.nu

Inbjudan 21 september 2023

Inbjudan 21 september 2023

Heat restauranger

Frukostakademin 21 september:

Att parera en orolig omvärld, som företagare och chef

Den 21 september gästar Julia Reuszner Frukostakademien på Restaurang Heat. Hon tillträdde i februari som ny vd för Intrum Sverige och har från den horisonten stor kunskap om hur omvärldsläget och lågkonjunkturen påverkar såväl privatpersoner som företag i olika branscher just nu.

I ett samtal med moderator Lisa Tallroth delar Julia med sig av sina erfarenheter kring hur vi som företagare, chefer och människor, kan hantera utmanande ekonomiska situationer, som dagens höga ränteläge och pressade privatekonomier. Julia kommer även dela med sig av sina erfarenheter från företagsfinansiering och vad som är viktigt att tänka på för att söka kapital i tuffa tider. Restaurang Heat bjuder på frukost och du får som vanligt möjlighet att mingla med företagarkollegor och ta del av uppdateringar från våra arrangörer.

Tid: Torsdagen den 21 september kl 07:30 
Plats: Restaurang Heat, Nacka Strand, Cylindervägen 11 
Gäst: Julia Reuszner, vd Intrum Sverige
Moderator: Lisa Tallroth

 

Om Julia Reuszner 

Julia började på Intrum i augusti 2020 som Chief Risk Officer (CRO) och medlem av Intrums Group Management Team (GMT). Intrums ledord är ”etisk inkasso” och vill ”leda vägen till en sund ekonomi genom att hjälpa företag att få betalt i tid så att de kan investera, anställa och växa.”

Julia har dessutom en imponerade spännvidd med erfarenhet från näthandel, startup och finansbranschen:

  • Julia har varit vd för Nackabaserade startup-börsen Pepins, som väljer ut och värderar onoterade tillväxtbolag som sedan tar in kapital via en crowdfunding-plattform, så kallad folkfinansiering. Då var ambitionen att göra Pepins till en folkrörelse. ”Jag är övertygad om att vi kommer att få fler jämställda och hållbara bolag. Andra värderingar kommer att bli viktigare än bara den finansiella avkastningen. Med flera delägare, både män och kvinnor, som hela tiden ställer krav gör att bolagen tvingas leverera och uppföra sig. Det blir bättre bolag.”, sa Julia i en intervju med Svenska Dagbladet 2018.
  • Hon har också lång erfarenhet från e-handel och har varit både CFO och vd för nätbokhandeln Adlibris.
  • Julia började sin bana i finansbranschen och har varit Investment director på private equitybolaget CapMan samt arbetat med förvärv av bolag hos Lehman Brothers i London.

Julia är uppväxt i Bromma och Storbritannien och bor idag i Nacka med sin familj.

I en intervju med Breakit 2017 svarade Julia på frågan om hon har några fiktiva förebilder:

“Jag har alltid gillat Fantomen men som förebild föredrar jag Pippi Långstrump. Hon är snäll och modig. Dessutom synar hon meningslösa regler och föreställningar om hur saker ska funka och ser i stället till att göra allt på skojigast tänkbara sätt”.

Dessutom…

…har Julia dille på gamla röllakanmattor och kan orimligt mycket om olika signaturer och designers. ”Jag älskar att det är 1900-talsdesignkultur som för ovanlighetens skull dominerats av kvinnor.”

…älskar Julia modern konst i alla former, och omvandlade en period sitt garage till en graffitistudio.

…använder Julia sig av meditation för att hantera stress både privat och i jobbet. Hon spenderade en gång 10 dygn i total tystnad och mediterade 10 timmar varje dag för att lära sig den buddistiska meditationstekniken Vipassana.

Notera även den 27 oktober i din kalender! Då gästas vi av Annie Lööf på Grand Hotel i Saltsjöbaden.

Heat restauranger
Skuru IK 100 år

Program

07.30-08.00 Restaurang Heat bjuder på frukost. Mingel.

08.00 Information från arrangörerna

08.15 Gäst på scen: Julia Reuszner

09.00 Frukostträffen avslutas och minglet fortsätter

Hitta till Restaurang Heat

Restaurang Heat ligger på Cylindervägen 11 i Nacka Strand. Parkeringsgarage finns i nära anslutning.

Välkommen önskar vännerna från Frukostakademin!

25 oktober

grand hotel saltsjöbaden

Robert Karjel

Programmet

07.30: Frukost serveras och mingel
08.00: Allmän information från värden och våra arrangörer
08.15: Programmet startar
09.15: Avslutning och fortsatt mingel